Ruokapäiväkirja


Opiskelu, Ravintoasiat / maanantai, toukokuu 21st, 2018

Tässä on ruokapäiväkirjani tältä päivältä, joten tervetuloa mukaan! Paleoemon sapuskoinnit kiinnostavat, joten tässä teille vähän pientä ikkunaa päivääni. Tänään oli koulupäivä, joten ihan tavallisesta päivästä ei ollut kyse.

Heräsin noin klo 7.30 vauvan potkaistua minua päähän. Yösyöttöjä tuli pari kappaletta. Olin päivän kotona vauvan kanssa. Leikin, vaihdoin vaippoja, syötin, söin, siivosin, pesin pyykkiä, kävin kaupassa, treenasin 30 minuutin HIIT-treenin ja opiskelin vauvan päiväuniajan. Lisäksi tein perheelle illaksi ruokaa, ja vauvalle soseen. Iltapäivällä vanhemmat lapset tulivat päiväkodista kotiin. Illalla olin koululla muutaman tunnin. Ajoin koululle kaupunkipyörällä. Paluumatka taittui samalla kulkuneuvolla. Kotiin tulin noin klo 21, jonka jälkeen söin iltapalan ja kirjoitin tämän postauksen. Nukkumaan menen todennäköisesti noin klo 23 aikoihin.

Aamupala klo 8.00

Kuten edellisessä hedelmäpostauksessani totesin, viime päivien aamupala on koostunut kookosöljyssä paistetuista munista (2kpl) ja keltaisesta kiivistä. Tänään ennakoin päivän olevan rankka, joten lisäsin teelusikallisen mantelivoita kylkeen. Lisäksi join kupin kahvia kermalla sekä otin D-vitamiinin (100 mikrogrammaa) ja monivitamiinitabletin. Lisäksi join puoli litraa vettä.

aamupala kahvi kananmuna

Lounas klo 11.30

Lounaaksi söin miehen tekemän ”broilermättösalaatin”. Salaatissa oli paljon raakoja vihanneksia, kuten porkkanaa ja kukkakaalia. Lisäksi miehen oliiviöljypohjainen erikoissalaattikastike näytteli isoa roolia. Juomana oli taas iso lasi vettä.

broilersalaatti

Lisäksi ”jälkiruokana” join kupin kahvia kermalla ja söin pari palaa tummaa suklaata (70%).

kahvi tumma suklaa

Välipala klo 14.00

Välipalana oli yksi luomuomena ja teelusikallinen mantelivoita.

mantelivoi omena

Napostelua klo 15.15

Ostin esikoiselle korvapuustin, enkä kestänyt tuoksua sohvalla istuskellessamme. Söin siis muutaman banaanilastun.

banaanilastut

Päivällinen klo 16.30

Minulla oli kiire, koska olin lähdössä opiskelemaan illaksi. Söin pienen annoksen tekemiäni lihapullia ja keitettyjä vihanneksia. Annos oli pieni ja arvasin nälän kurnivan. Yleensä syön päivällisen vasta klo 18, joten olin ”ajoissa” liikenteessä. Minulla ei ollut nälkä, eikä siis tehnyt mieli syödäkään.

lihapullia ja vihanneksia

Välipala klo 19.00

Koululla söin kourallisen pekaanipähkinöitä. Lisäksi kävin hakemassa kahvin. Lorautin sekaan maitoa.

pekaaninpähkinät

Iltapala klo 21.00

Iltapalaksi nappasin muutaman banaanilastupalasen ja pari palaa tummaa suklaata. Banaanilastuissa tuntuu aina olevan lisättyä sokeria, joten en uskalla niitä nyrkkitolkulla syödä. Alkaisin muuten himoamaan niitä, ja koko pussi katoaisi kitusiini. Tässäkin satsissa oli aivan liikaa.

banaaninlastuja tumma suklaa

Ruokailut eivät menneet täysin optimaalisesti tänään. Naposteluja tuli aivan liikaa. Tiesin, että niin käy, koska lähdin illaksi koululle. Homma hajoaa joka kerta, kun edessä on kouluilta. Ilta stressaa ja rikkoo päivärytmiä, minkä takia koko ruokailurytmi hajoaa. Tähän olisi saatava joku muutos. Tai toisaalta, muutos on tulossa, koska kouluillat alkavat käydä vähiin.