Helpot paleopannukakut


Paleo, Ravintoasiat, Reseptit / torstai, heinäkuu 18th, 2019

Nämä paleopannukakut tai -pannarit ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Ne sopivat arkeen yhtä hyvin kuin viikonloppuun. Ne ovat herkullisia ja vähähiilihydraattisia. Ne ovat joko makeita tai suolaisia – ruokailija päättää, millaisessa muodossa ja mielentilassa ne syödään. Nämä paleopannarit palvelevat paleokansan aamupalatarpeita. Nämä pannarit sopivat ja maistuvat, vaikka ei olisi paleoruokavalion noudattaja.

paleopannarit

Paleopannukakut ja niihin liittyvä postaus on ollut jo pidemmän aikaa työn alla. Kun kirjoitin postauksen maailman helpoimmista banaaniletuista, tiedostin, että reseptivarastossani olisi toinenkin hyvä lettu-, tai oikeastaan pannukakkuresepti, jota hyödynnän elämässäni useammin. Teen paleopannareita rutiinimaisesti pari kertaa viikossa, koska mieheni tykkää syödä niitä aamu- ja välipalaksi. Joskus lapsenikin syövät niitä. Teen niitä siis riittävän usein, jotta voin väittää niiden toimivan ja auttavan paleoporukan hankalissa aamupalarutiineissa.

Usein kuulee, ettei paleoihmisille ole liiakseen sopivia aamupalavaihtoehtoja. Aamupala koostuu helposti siitä kliseisestä paleosetistä, eli kananmunista ja pekonista. Kirjoitin itse aiheesta täällä, jossa jaoin yhden vinkin aamupalaksi. Minusta tuntui yhdessä vaiheessa, että söin aamuisin vain kananmunia kaikissa sen eri muodoissa – paistettuna, munakkaana, kokkelina, keitettynä ja kämäsinä, umpirumina uppomunina. Vaikka rakastan kananmunia, alkoivat ne etoa pidemmän päälle. Pannukakut ovat kuitenkin amerikkalaisen kulttuurin perusteella aamupalojen kermaa, joten heitetään tässä vaiheessa Suomen paleokansalle hyvä aamiaisvinkki suoraan sieltä kärjestä, joten tässä tulee herkulliset Paleoemon paleopannukakut – helpot sellaiset.

Paleopannukakut aamupalaa pelastamaan

Paleopannareiksi kutsumani “lätyt” ovat harvinaisen yksinkertaisia. Ne vaativat kaikessa yksinkertaisuudessaan vain viisi raaka-ainetta (plus kookosöljyn paistamista varten), joten vaikeusaste on hyvin matala. Niitä voi tehdä isomman satsin kerralla ja syödä kaksi-kolme aamua peräkkäin. Lisäksi olen jättänyt pientä joustoa reseptiin – ne voi nauttia suolaisina tai makeina. Niihin voi lisätä suolaa tai vaihtoehtoisesti steviaa, hunajaa tai agavea – mitä ikinä sitten mieli kyseisenä päivänä halajaa. 

paleopannarit

Paleopannukakut (8 normaalikokoista pannaria)

250 ml (Pirkan) kookoskermaa

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl psylliumia

2,5 dl mantelijauhetta

(ripaus suolaa/1tl steviaa/agavea/hunajaa jos haluat )

kookosöljyä paistamiseen

Vispaa kosteat raaka-aineet, eli kookoskerma ja kananmunat hyvin yhteen. Lisää leivinjauhe, psyllium ja mantelijauhe mukaan ja sekoita kunnolla. Anna seisoa pari minuuttia ennen paistoa, koska psyllium turpoaa hieman.  

Kuumenna paistipannu, mutta pienennä levyn tehoja ennen kuin laitat ensimmäisen pannukakkuerän pannulle. Näitä pannareita ei pidä paistaa täydellä teholla, koska ne kärtsäävät helposti. Pyörittele pannarit pannulla niin, että ne ovat kauniisti ruskettuneita. Anna pannareiden vetäytyä hetki lautasella ennen nautiskelua. 

Syö letut sellaisenaan, vispaa mukaan kookoskermavaahtoa, lisää tuoreita marjoja tai laita siivu juustoa päälle. Valinta on sinun. Nauti ja tee aamustasi, ja miksi ei päivästäkin, parempi.

paleopannukakut