Ihana mansikkakakku


Paleoemon elämä, Ravintoasiat, Reseptit / keskiviikko, kesäkuu 27th, 2018

Vietin tänään syntymäpäivääni. Täytin – no, aika monta vuotta. Vanheneminen ei pelota, mutta tuntuu kuitenkin. Päivä alkoi perinteisesti potkulla päähän ja keskimmäisen lapsen kivuttua sänkyymme. Torkuin jumissa kahden lapsen välissä. Yksi potki, toinen makasi käteni päällä. Päivään mahtui mansikoita, kakkua ja proseccoa, mutta illan sain jälleen viettää lasten iltahulinoita hoitaen, joten melko peruspäiväksi tämän juhlapäivän saattaa laskea. Toisin sanoen, tämä oli päivä, jossa oli vähän glitteriä.

Synttärikakku

Pientä juhlamieltä oli onneksi ilmassa. Päätin, että nykäisen nopean kakkupohjan, joka on täysin paleo. Kuorrutin sen rehellisesti kuohukermalla ja tuoreilla mansikoilla. Ja voi että oli hyvää! Pohja oli täydellisen kakkumainen. Tarkoitan tällä, että pohja oli mehevä ja pähkinäinen. 4- ja 2-vuotiaat söivät kakusta noin puolet, joten sanoisin kakun olleen menestys, vaikka pohjassa ei ollut agavesiirappia ihmeellisempää makeutusta.

Nopea paleokakkupohja

4 kananmunaa

1,5 dl kookosöljyä

sitruunan tai limen kuorta

2 rkl agavesiirappia

3 dl mantelijauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus vaniljajauhetta

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa ”kosteat” aineet yhteen, jonka jälkeen sekoita kuivat aineet mukaan. Paista uunissa noin 20min 175C:ssa.

Vaikka kakun tekeminen on nopeaa, vaatii pohja ainesosia, joita ei välttämättä jokaisen keittiönkaapeista löydy. Agaven, tuon matalaglykemisen ja luonnollisen makeuttajan, voi korvata hunajalla, mutta mielestäni se on moninkertaisesti makeampaa. Pohdi tarkasti, miten paljon sokerihammasta kolottaa. Sanoisin omiin makunystyröihin luottaen, että agavesiirappi sopii paremmin yhteen sitrushedelmien kanssa.

Omassa kakussani oli siis sokeroimatonta kermavaahtoa, mutta kakusta saa toki täysin paleon, jos kuohukerman korvaa esimerkiksi vatkatulla kookoskermalla. Mikä sitten omia makunystyröitä hemmotteleekin, tee juuri niin. Itse päätin viettää syntymäpäiväni kesäisillä mauilla; kermavaahdolla ja mansikoilla. Ihanan kesäinen mieli tulikin.