Ja niin minusta tuli yrittäjä


Paleoemon elämä, Työt, Unelmat, Yrittäjyys / tiistai, syyskuu 10th, 2019

Nyt kävi niin, että minusta tuli yrittäjä. Kyllä. Iiiik. Ja apua! Pitkä prosessihan tämä on ollut, ja siihen on liittynyt paljon tunteita. Pelko ja epävarmuus ovat olleet niitä hankalimpia tunteita. Ne ovat olleet ne voimat, jotka ovat jarrutelleet voimakkaimmin. Mitä jos kaikki kaatuu? Mitä jos epäonnistun? En ole yrittäjäperheestä tai -suvusta. Tiedän vain, mitä on tehdä töitä jollekin toiselle. Yrittäjyys ei ole siis niin sanotusti veressä. 

Pitkään siinä meni, että pystyin kysymään itseltäni, mitä jos onnistunkin? Mitä jos selviän, mitä jos opin jotain uutta, tapaan kiinnostavia ihmisiä ja saan elää sellaista elämää, josta olen haaveillut? Mitä jos saisin itse vaikuttaa siihen, mitä teen ja koska teen? Mitä jos voisin itse vaikuttaa siihen, miten paljon tienaan? Siinä onkin kysymyksiä, jotka pistävät miettimään asioita eri tavalla. Sitten, kun vielä sain ensimmäisen maksavan asiakkaan, päätin hypätä.

Olen kirjoittanut näistä tulevaisuuden pohdinnoista usein, muun muuassa täällä. Eihän minulla varsinaisesti ole ollut mitään hätää, koska olen ollut koko ajan varsin turvatussa tilanteessa. Ehkä juuri se on pitänyt minut paikoillaan, enkä ole uskaltanut hypätä tuntemattomaan, kylmään ja syvään veteen. Nyt sinne sitten hypättiin ihan pää edellä. 

yrittäjä

Maanantaina sain tietää y-tunnukseni, vaikka selväähän oli, että jo edellisen viikon tiistaina minusta tuli ihan virallisestikin yrittäjä, kun painoin yrityksen rekisteröinnin jälkeen “lähetä”-nappia. Yllättäen päällimmäisenä tunteena ei ollutkaan pelko, vaan pikkuhiljaa mieleen alkoi tulvia uusia tunteita, joista voi mainita vaikka innon, rohkeuden ja onnellisuuden. Itse asiassa, minä uskon tähän ideaan ja siihen, että voin auttaa yrityksiä ja yritysten työntekijöitä parempaan suoriutumiseen digitaalisessa maailmassa. 

Mitä aion tehdä?

Yritykseni tulee auttamaan pien- ja keskisuuria yrityksiä digimarkkinoinnissa. Pääpaino palveluissa on hakukoneoptimoinnissa. Teen analyyseja ja strategioita, joissa kartoitetaan yrityksen tämän hetkinen tilanne, kehitettävät osa-alueet ja suunnitellaan tehokas toiminta tulevaisuutta varten tavoitteet ja kohdeyleisö mielessä. Kokonaisuus on vielä muodostumassa, mutta toivoisin pääseväni tekemään laajempia toimeksiantoja – kouluttamaan, valmentamaan ja pitämään verkkokursseja sekä webinaareja. Toivoisin pääseväni tekemään hakukoneystävällisiä sisältöjä, koska olen tarinankertoja. Jos jotain olen, olen juuri sitä. Olen analyyttinen tutkija, josta kuoriutuu hetkessä tarinankertoja. Sillä jos millä, pitäisi olla käyttöarvoa monellekin yritykselle. Nyt minun pitää vain tehdä siitä brändi, johon asiakkaat voivat uskoa ja luottaa. 

Tiedän, mistä puhun, mutta tiedän myös, että minun pitää olla valmis oppimaan koko ajan. Se sopii minulle hyvin. En pysty pysähtymään kehityksen kyydissä. Digimarkkinoinnin aallonharjalle on vaikea päästä, mutta välittömästi perässä tuleminen on voimavara. 

En voi edelleenkään sanoa, etteikö pelko ja epävarmuus ottaisi välillä ylivaltaa mielessäni. Tottakai ne tunteet ovat läsnä koko ajan. Yritän olla antamatta niille liikaa tilaa. Tällä hetkellä motiivaatio on niin korkealla, että jaksan taistella onnistumisen puolesta. En väitä, että tie määränpäähän, eli toimivaan ja menestyvään yritykseen, olisi helppo, saati nopeasti saavutettu, mutta jokainen päivä ja jokainen panos yritykseen ja sen toimintaan on jo jotain. 

Tällä hetkellä henkilökohtainen Instagram-tilini toimii ikään kuin yritystilinä, mutta kunhan saan nettisivut auki, siirrän yrityksen asiat omalle tilille. Mikäli olet kiinnostunut yrittäjyydestäni tai yritystoiminnasta, muistathan seurata esimerkiksi Instatiliäni, johon raportoin varmasti uusista yritystileistä. Lisäksi LinkedIn-profiilini on siirtymässä yrittäjätilaan. Verkostoidutaan siellä! 

yrittäjä