Maailman helpoimmat banaani-kookos-muffinssit


Reseptit / maanantai, helmikuu 5th, 2018

Hetken mietin, kuinka kiusallisen yksinkertainen seuraava resepti on, mutta päätin silti julkaista tämän. Ensinnäkin kaikesta kiusallisuudestaan huolimatta, nämä ovat erittäin maukkaita ja sopivat pienillekin lapsille hyvin. Ja kuka ei pitäisi helpoista ja vaivattomista resepteistä? Itse teen näitä erityisesti silloin jos banaanit uhkaavat siirtyä kompostijätteeksi.

Yksinkertaisimmillaan näihin muffinsseihin tulee kolme ainesosaa: banaaneja, kananmunia ja kookoshiutaleita. Lisäksi voi käyttää leivinjauhetta kohotukseen ja vaahterasiirappia lisämakeutukseen. Muffinssien pinnalle voi laittaa myös marjoja tai pähkinöitä. Itse käytän yleensä sekä vadelmia että mustikoita. Pähkinöistä pekaani sopii hyvin näihin.

Aluksi murskataan kaksi isohkoa banaania. Itse käytän manuaalista vaihtoehtoa, eli haarukkamurskausta. Jotkut käyttäisivät blenderiä, mutta olen liian laiska tiskaaja.

Murskattujen banaanien sekaan rikotaan pari kananmunaa ja noin 2dl kookoshiutaleita.

Jos haluat taikinaan nostetta, laita joukkoon 1 teelusikallinen leivinjauhetta. Jos banaanin makeus ei riitä, laita mukaan myös loraus vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta, esim. hunajaa). Itse olen ollut aina tyytyväinen banaanin makeuteen, joten en olen itse nähnyt tarpeelliseksi lisätä vaahterasiirappia sen enempää kuin hunajaa – puhumattakaan sokerista.

Laita lopuksi muffinssit vuokiin ja halutessasi niiden päälle vaikka marjoja tai pähkinöitä. Lopuksi laita 180 asteiseen uuniin ja anna paistua noin 30 minuuttia.

 

Banaani-kookos-muffinssit

Noin 8-10 muffinssia (koosta riippuen)

 

2 isoa banaania murskattuna

2 munaa

2dl kookoshiutaleita

(1tl leivinjauhetta)

(1 rkl vaahterasiirappia)

(pakastemarjoja pinnalle)

 

Paista 180C ja noin 30min

2 Replies to “Maailman helpoimmat banaani-kookos-muffinssit”

  1. Hei! Nämä toimivat sormiruokanakin oikein hyvin, vauva tykkäsi kovasti. Ja resepti on juuri sopivan yksinkertainen ainakin tälle väsyneelle äidille. Kiitos, teen varmasti uudelleen. 🙂

    1. Niin toimii! Kaikki meidänkin vauvat ovat syöneet näitä heti, kun kananmuna on tullut kokeiltua (ja seuraavakin saa parin kuukauden päästä). 🙂

Comments are closed.