Mitä löytyy Paleoemon meikkipussista?


Luonnonkosmetiikka, Paleoemon elämä / maanantai, elokuu 26th, 2019

Meikkipussini on yksi sotku. En ole sitä juuri siivonnut sen jälkeen, kun sain kultaisen, glitterillä päällystetyn meikkipussin ilmaisena kaupanpäällislahjana noin puolitoista vuotta sitten. Sitä edellinen pussi muistutti mutaisella tiellä auton alle jäännyttä kangaskenkää. Enpä ole juuri uusia meikkejäkään ostanut – korvannut vain loppuneet cc-voiteet tai lattialle räjähtäneet puuteripurkit. Meikkiharjat sentään korvasin muutama kuukausi sitten ekologisilla yksilöillä ja heitin vanhat pelit ja pensselit takavasemmalle.

Tiedän, pitäisi tehdä jotain. Löytyyhän pussin pohjalta jotain vanhoja kuittejakin. 

Pyrkimykseni siirtyä luonnonkosmetiikkaan on ollut kova. Olen ollut siirtymisvaiheessa jo useamman vuoden ja kirjoitin siitä muun muassa täällä. Haluan tietenkin käyttää luonnollisempia tuotteita. Pyrin pitämään yhden-kaksi päivää viikossa, jolloin en edes käytä meikkiä. Pesen ja hoidan hiukseni luonnonkosmetiikkatuotteilla. En käytä hiuksiini mitään muuta kuin shampoota ja hoitoainetta. Pesen hampaani fluorittomalla hammastahnalla. En käytä saippuoita enkä deodoranttia. Kasvoni hoidan luonnonkosmetiikkatuotteilla. Olen siis vienyt luomukosmetiikkatason hyvin syvälle.

Tätä nykyä myös käytän meikkauksessa pääasiassa luonnonkosmetiikkaa. En ole, pyrkimyksistä huolimatta, päässyt vielä lähellekään 100 prosenttista luomumeikkirutiinia. Mutta mitä sieltä meikkilaukustani löytyy?

Pikameikkaajan meikkipussi

En ole meikkaajana ammattilainen, en edes harrastelija. Teen meikin täysin oman fiiliksen pohjalta, rutiininomaisesti ja hyvin nopeasti. Käytän meikkaamiseen enimmillään noin kymmenen minuuttia. Tavallisena arkiaamuna meikkaukseen kuluu viisi minuuttia. Tästä syystä meikkilaukussani ei ole suuren suurta kokoelmaa meikkejä, vaan muutama purnukka suteineen. 

luonnonkosmetiikka

Tarvitsen pikameikkiini cc-voiteen, peitevoiteen, puuterin, kulmakynän ja -harjan, sekä luomiin pientä sävyä ja ripsiin värin. Lisäksi sutaisen jotain väriä huuliin. Seitsemästä käyttämästäni tuotteesta neljä tai viisi, riippuen käyttämästäni huulituotteesta, on luonnonkosmetiikkaa.

Cc-voiteeni on Madaran tuote. Olen käyttänyt sitä jo pidemmän aikaa. Laitan sitä päivävoiteen päälle tasoittamaan ihon sävyeroja. Tämän jälkeen laitan vielä silmien alle ja luomille peitevoidetta. Se ei poista pusseja silmien alta, mutta tasoittaahan se ainakin tummia silmänalusia ja luomissa olevia pieniä verisuonia. Sitten taputtelen päälle puuteria, jonka vaihdoin juuri Laverasta Bohoon. Silmien osalta vahvistan minimaalisia kulmiani kulmakynällä, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi käytän Cliniquen tuttua ja toimivaa ripsaria, joka ei myöskään mene luonnonkosmetiikka-termin alle. Luomissa käytän Laveran sävyttävää luomiväriä, mutten ole siihen tyytyväinen. 

Näin ollen voimme todeta, että pikameikki valmistuu hyvin yksinkertaisilla ja itselle tutuilla tuotteilla. Haluisin vaihtaa ripsivärin luonnonkosmetiikkaan, mutta rehellisyyden nimissä kokeiluyritykseni luonnonkosmetiikkaripsarien maailmassa ovat olleet niin surullisia, etten tiedä, koska uskallan jälleen yrittää. Yleensä luomuripsareissa on käynyt niin, että niiden levittäminen on ollut helppoa ja lopputuloskin kiitettävää, mutta muutaman tunnin jälkeen värit ovat rapisseet pitkin poskia. Tarvitsen kestävämmän ripsivärin, joten olen toistaiseksi pysynyt Cliniquen tuotteessa. Sen kanssa voi treenata ja juosta räntäsateessa. Se lähtee ainoastaan lämpimällä vedellä. Kulmakynä vaihtuu seuraavaksi luomuversioon ja viimeisetkin huulituotteet lähtevät piakkoin vaihtoon. 

Meikit poistan Madaran puhdistusvedellä. Käytän samaa tuotetta aamuin ja illoin.

Diipimpää menoa?

Jos meikkaan vähän perusteellisemmin, käytän pikameikin tuotteiden lisäksi aurinkopuuteria ja poskipunaa. Yleensä myös käytän vähän enemmän aikaa luomiin. Rajauskyniä en ole ikinä oppinut käyttämään, enkä rehellisyyden nimissä niitä kaipaakaan. Silmäni ovat isot ja pidän niiden avonaisuudesta. En halua sulkea tai “ummistaa” niitä rajauksella. Tiedän, että saisin silmiini seksikkyyttä rajauksilla, mutta jätän sen homman todella erityisiin tilaisuuksiin ja silloin rajauksen saa tehdä joku muu kuin minä. 

luonnonkosmetiikka

Kuten totesin, matka luonnonkosmetiikan maailmaan on vielä kesken. Syynä tähän sanoisin olevan omat asenteet ja tottumukset. Hyvin tuotteita on vaikea vaihtaa vielä kehityksen alla oleviin tuotteisiin, jotka eivät sovi elämäntyyliini. Olen silti optimistinen, että tulevina vuosina saan vaihdettua kaikki meikit luomuputeleihin ja -purnukoihin.