Paleolihapullat


Reseptit / torstai, toukokuu 24th, 2018

Lihapullat ovat lähtökohtaisesti erinomaista paleoruokaa ja niiden tekeminen on suorastaan naurettavan helppoa. Kun perusreseptejä katsoo, silmään pomppaa kohta, jossa käsketään lisätä joukkoon korppujauhoja. Ne eivät kuulu paleoruokavalioon, ovathan ne käytännössä katsoen vehnäjauhoa. Pienellä muutoksella perusreseptiin saadaan kuitenkin herkullisia lihapullia. Samalla makuun saadaan mukaan pähkinäisyyttä.

Korvaa korppujauhot mantelijauholla

Oma lihapullaversioni on simppeli. Korvaan korppujauhot mantelijauhoilla. Yhden suhde yhteen ei toimi korvaamisessa. Täytyy muistaa, että mantelijauhot tekevät taikinasta rasvaisemman.

paleolihapullat

Paleolihapullat

500-600g sika-nautajauhelihaa

1 iso kananmuna (tai kaksi pientä)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

n. 0,5dl mantelijauhoja

suolaa

chilimaustetta

pippuria

voita, tms. paistamiseen

paleolihapullat

paleolihapullat

Tällä reseptillä tuli tuhteja ja lasten makunystyröitä hemmottelevia pullia. He pyysivät jopa lisää – kahdesti. Itse lisään ajoittain parmesaania tai yrttejä mukaan joukkoon, jolloin maku muuttuu heti. Lehmänmaitotuotteetkaan eivät ole paleota, mutta itse käytän niitä jonkin verran. Varsinkin parmesaanijuusto tuo mukavaa makua pulliin.

paleolihapullat

Täydellistä lihapullareseptiä ei taidakaan olla olemassa. Sitä pitää vain kokeilla, mikä milläkin hetkellä tuntuu hyvälle. Kun perusmassa on kunnossa, uskaltaa mukaan lisätä omia makuja. Tämä tekee lihapullista niin herkullisen arkiruoan.