Paleoemo 1 vuotta


Paleoemon elämä, Unelmat / keskiviikko, joulukuu 5th, 2018

Halaan itseäni sisäisesti ja ulkoisesti. Olen saanut pidettyä Paleoemon blogisivut elossa ja käynnissä nyt kokonaisen vuoden. Uskoin ja luotin, että jaksan ja pystyn, kunhan vain todella haluan. Ja halusinhan minä. Vuodessa ei ehdi blogimaailmassa tapahtua ihmeitä, mutta kuitenkin oman mittapuuni mukaan paljon on tapahtunut.

Vuosi sitten päätin lähteä blogimaailmaan ryminällä. Olin aikaisemmin avannut maksuttomille alustoille pari blogia. Ne olivat kuolleet kiinnostuksen puutteeseen. Tällä kertaa maksoin omasta domainista ja sivun hostauksesta. Sitten lähdin rakentamaan sivustoa alusta asti itse. Tutkin ja pohdin. Käytin pitkiä päiviä pieni vauva sylissä nukkuessa katselemalla Youtube-videoita. Luin blogipostauksia Suomesta ja erityisesti ulkomailta. Epäröin ja innostuin tärinätilaan asti. Kävin hyvin alhaalla vain päästäkseni todella ylös. Blogin perustaminen ei sitten kuitenkaan ollut kumpaakaan ääripäätä. Kun päättäväisyys ja tahtotila osuivat samoille leveysasteille, olin kestävässä tilassa.

5.12.2017 oli se päivä, kun kirjasin Paleoemon domainin ja ostin hostauksen. Kirjauduin WordPressiin ja aloin suunnittella sivuja. Vaikka en tuottanutkaan varsinaista sisältöä kuin vasta tammikuussa, pidän joulukuun alkua Paleoemon syntymäpäivänä.

En ehkä tiennyt, mitä blogista tulisi. Ajattelin kirjoittaa. Halusin, että blogi kasvaa. Halusin, että joku lukee blogia. Halusin kehittyä sisällöntuottajana, omilla ehdoillani. Niin on nyt käynyt, ja joka kerta kun alan kirjoittamaan postausta, tunnen lämpimän tunteen sisälläni. Aina aiheet eivät synny sormia näpäyttämällä, mutta kun lamppu on päässä syttynyt, välähtää liekki päälle. Se on huumaava tunne.

Lukeeko blogia joku muukin kuin oma äitini?

Kyllä lukee. Ja siis blogia lukee ihmiset, joita en ole koskaan tavannut. Se tuntuu ihmeelliseltä. Paleoemon Facebook-sivuilla on 147 tykkääjää (5.12.2018). Joukossa on pakko olla ihmisiä, jotka saavat tästä blogista jotakin irti. Se on minulle tärkeintä. Vaikka kirjoitankin itselleni tärkeistä aiheista, omalla äänensävylläni, ei blogi olisi mitään, jollei sitä lukisi joku ja joskus haluaisi vuorovaikutukseen kanssani. Kiitos siis sinullekin, että luet tätä! Kiitos jos olet jaksanut kommentoida blogissa, Facebookissa tai Instagramissa!

Google Analyticsin (, jonka otin käyttöön vasta kuukausi sivun avautumisen jälkeen,) mukaan sivulla on käynyt 11 kuukaudessa 4 311 kävijää (7.11.2018). Sivustolla on 7 873 sivunäyttöä. Orgaaniset käynnit ovat lisääntyneet viimeaikoina, kiitos SEO-perehtymiseni. Nyt sivulle ei tule yksittäisiä Google-harhautujia, vaan nyt sadat kävijät tulevat hakujensa mukana sivuille joka kuukausi. Uskon määrän olevan kasvussa. Suunta on ollut nimittäin hyvin reilussa kasvussa.

En osaa sanoa onko kävijämäärä vuoden vanhalle blogille paljon vai ei, mutta olen itse siihen tyytyväinen. 4 300 kävijää tarkoittaa, että sivustolla on käynyt joku muukin kuin äitini.

Mitä jatkossa?

Vaikka muun elämän kiireiden takia en ole pystynyt täysin panostamaan blogiin, aion jatkaa työtä Paleoemon kehittämiseksi. Jatkossa Paleoemon blogista löytyy siis ruoka- ja juoma-aiheisia postauksia, mutta samalla ruuhkavuosimutsina keskityn entistä enemmän jaksamiseen ja elämän suunnitteluun. Jos vuodessa oppii jotain, kannattaa kirjoittaa siitä, mistä itse haluaa ja pystyy kirjoittamaan. Tällä reseptillä jatkan eteenpäin. Olen toki myös perehtynyt siihen, mitä lukijat haluavat, ja se on reseptejä ja muita ravintopostauksia.

En osaa sanoa, tuleeko Paleoemosta ikinä kaupallista. Kun aloitin blogin, halusin, että blogista tulee tulonlähde joskus. Vuoden matkalla olen muuttunut hieman nöyremmäksi blogimaailman suhteen. Tällä hetkellä blogi on hyvä näin ja se palvelee lukijoitaan ja kirjoittajaansa hyvin tälläkin tavalla.

Blogi tulee kevään aikana uudistumaan sen verran, että vaihdan banneria ja joitakin visuaalisia ominaisuuksia. Opiskelen kevään graafista suunnittelua, joten käytän opit hyödyksi myös Paleoemon sivuilla. Blogi jatkaa. Paleoemo on onnellinen.

Arvostaisin, jos sinulla on antaa kommenttia blogista. Keväällä visuaalinen toteutus on mahdollista uudistaa ja sisältöihinkin on mahdollista vaikuttaa ehdottamalla aihetta! Kiitos, että luet!

Paleoemon ensimmäisen vuoden suosituimmat postaukset top 5:

1.) Mitä 8-kuukautinen paleovauva syö?

2.) Paleoystävälliset ketosämpylät

3.) Banaanileipä

4.) Suosikkihedelmäni kiivi

5.) Mustikkapaistos ja vaniljakastike

Tästä nähdään, että ruoka-aiheet kiinnostavat teitä lukijoita eniten.