Paleoemon paluu – kuulumiset


Äitiys, Lapset, Vanhemmuus / maanantai, heinäkuu 20th, 2020

Nyt on kulunut pitkä aika viimeisestä postauksesta – lähes yhdeksän kuukautta. Myönnän, että koin pientä motivaation puutetta. Olin aloittanut yritykseni ja se vei kaiken “kaistatilan”, mitä minulla oli tuottamismielessä. Sisältöjen tuottaminen tänne tuntui vaivalloiselta, koska eihän resepti- ja ravitsemustietopostaukset synny käden käänteessä. Ne vaativat työtä, eikä minulla ollut syksyllä aikaa saati kiinnostusta testata reseptejä. Mutta nyt minulla on taas motivaatiota, vaikka yritykseni tietenkin vie edelleen voimiani monen muun tekijän tavoin. Suurperheen pyörittäminen on yksi niistä.

Kuulumiset

Elämässäni on tapahtunut sitten viimeisimmän isoja asioita. Olen tullut neljännen kerran äidiksi. Tyttökatraani jatkoksi saimme poikavauvan kesäkuussa. Hän on ihana ja jollain tavalla tuntuu erilaiselta vauvalta. Moni puhuu, että tyttöjen jälkeen pojan äidiksi tuleminen tuntuu hieman erilaiselta ja siltä se tuntuukin.

Raskaus oli normaali ja synnytys meni tällä kertaa täysin oppikirjojen mukaan. Synnytys oli epiduraalin täyteinen, mutta ehkä juuri siksi melko kivuton. Vaikka aluksi kärsinkin helvetillisistä supituksista ja naamasta kuulemma näki, että sattuu, muuttui synnytys hyvin kestettäväksi epiduraalin jälkeen. Muita kivunlievityksiä en tällä kertaa käyttänyt – jos nyt vaikutukseltaan mitätöntä kuumaa suihkua ei lasketa. Ponnistusvaihe kesti kuusi minuuttia. Se selittäkööt synnytyksen nopeuden ja intensiivisyyden.

paleoemo kuulumiset

En ole ollut paleoelämän esimerkki koko raskausaikana sen enempää kuin synnytyksen jälkeenkään. Väsymys ja stressi ovat vieneet voimat terveellisen ruokavalion seuraamisesta. Sitten tuli muun perheen kesäloma, reissaaminen ja mökkielämä. Lisäksi olen äitiysloman ohessa tehnyt pientä työprojektia – niissä puitteissa kun se on luvallista, eli sunnuntaisin. Paluu normaaliin olisi tavoitteena.

En ole treenannut crossfit-salilla sitten tammikuun. Olen elokuun puolivälissä palaamassa synnyttäneille äideille tarkoitettujen crossfit-treenien pariin. Odotan sitä enemmän kuin montaa muuta asiaa. Kroppani todella kaipaa liikettä.

Tulevaisuus

Olemme vielä lomalla perheen kesken muutaman viikon. Olen silti pikkuhiljaa päättänyt palata perusruokavalioni ääreen lähiaikoina. Mustikkapuskissa kyykkiessä on syttynyt monta ideaa. Se tarkoittaa paleoruokavaliota omalla twistilläni. Kevyt paluu treeneihinkin on edessä.

Kroppani ei ole palautunut läheskään niin hyvin kuin ennen ja arvaan, että palautuminen vie aikaa. Olen sen suhteen armollinen, mutta sitäkin matkaa seurataan varmasti täällä. Blogin suhteen aion olla itselleni armollinen, mutta koska paleoelämä on tulossa takaisin, on myös blogi syttymässä henkiin.

paleoemo kuulumiset