Pumpkin spice


Ravintoasiat, Reseptit / lauantai, lokakuu 13th, 2018

Ehkä kysyt, mistä saada pumpkin spice´a? Ja mitä se edes on? Joka syksy on sama juttu, kun kurpitsateemat ilmestyvät sosiaaliseen mediaan ja vähän muihinkin medioihin. Tätä “kurpitsamaustetta” on kuitenkin helppo tehdä, joten ota tästä postauksesta ohje talteen.

Lokakuu on tällä hetkellä sitä itseään, eli pimeää, sateista ja tuulista, mutta ajoittain aivan ihanaa, aurinkoista ja suloista. Kurpitsa-aika on myös tässä ja nyt. Halloween on parin viikon päästä. Mieleni tekee kokeilla erilaisia kurpitsareseptejä, mutta törmään koko ajan samaan ongelmaan; minulla ei ole pumpkin spicea, eli kurpitsamaustetta.

Pumpkin spice on periaatteessa helppo tehdä yhdistelemällä eri mausteita, mutta mausteita tarvitaan useampi kappale. Tässä on perusresepti kurpitsamausteeseen, jonka jälkeen päästään varsinaisiin kurpitsakokkauspuuhiin. Tee tämä, ja kääritään sitten hihat ja otetaan kurpitsat käsittelyyn.

kurpitsamauste

Pumpkin spice

3 rkl jauhettua kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl jauhettua muskottia

1,5 tl ”all spice”, eli (jauhettua) maustepippuria

1,5 tl jauhettua neilikkaa

Sekoita kaikki mausteet, ja laita sekoitus suljettavaan purkkiin. Itse käytin vanhaa lasista kookosöljypurkkia. Tätä mausteseosta on muuten hullua olla tuoksuttelematta. Tuoksu on huumaavaa! Mieleen tulee ikään kuin olisimme menossa kohti joulua – ja niinhän me olemme.

Seuraavat pari viikkoa omistan blogin kurpitsaruuille. En vielä tarkalleen tiedä, mitä teen, mutta kurpitsareseptejä on tiedossa useampi seuraavien viikkojen aikana. Sain eilen kauppakassin mukana lähes kolmekiloisen kurpitsan, josta riittää materiaalia muutamiin resepteihin. Tulossa on takuuvarmasti kurpitsaleipä-postaus (, koska sen olen jo onnistuneesti valmistanut) ja kurpitsalatte lähtee aikanakin kokeiluun.

Paleoemon Facebook-sivujen kautta pysyy parhaiten mukana. Instastoreissa on taas laajempaa materiaalia kokkailuista.