Tacoillaan


Paleoemon elämä, Ravintoasiat, Reseptit / perjantai, elokuu 10th, 2018

Olen huomannut, että jos lapset saavat ”askerrella” ruokapöydässä, seuraa siitä paljon sotkua, mutta samalla antoisia ruokahetkiä. Tacojen tekeminen ja niiden rakentaminen ruokapöydässä mieleisekseen, on juuri tällainen toimiva puuhakonsepti. Kaikilla on jotain tekemistä ja keskinäinen kommunikointi on pakollista, jos tacoihinsa mielii haluamansa täytteet.

paleo taco

Vaikka normaalisti ruoalla leikkiminen on tietenkin ”no-no”, annan lasteni todella rakentaa taconsa itse – niinhän se isossa maailmassakin tehdään. Siitä seuraa armoton sotkeminen ja ruokapöydän saa pestä päältä ja alta ruokailun päätyttyä. Kaikki tämä on pieni hinta toimeliaan iloisesta ruokahetkestä.

Tacot paleoliittisesti

paleo taco

Meillä ei käytetä varsinaisia tortilloja, vaan keräsalaattia. Itse laitan pohjalle kaksi keräsalaatinlehteä ristiin, mikä välttää ylimääräisen sisällön valumisen ympäri ämpäri lautasta tai rinnuksia, vaikka aina ei tämäkään toimi.

Mieheni maustoi jauhelihan, joka oli tässä tapauksessa luomu naudanjauhelihaa. Hän käytti maustamisessa ainakin valkosipulia, paprikaa ja chiliä. Tämän lisäksi hän teki turkkilaisesta jugurtista kastikkeen. Siinä oli valkosipulia, ruohosipulia sekä limemehua perinteisten suolan ja pippurin lisäksi. Tiukka paleoihminen ei tietenkään tätä kastiketta käyttäisi. Jugurttikastikkeen voi korvata muullakin kastikkeella. Tomaateista voi tehdä salsan, jolloin se toimii hyvänä kostukkeena tacojen välissä.

paleo taco

Pilkoimme ylimääräriin kippoihin paprikaa, tomaatti-kurkkusekoitusta, kevätsipulia ja avokadoa. Tein kylkeen myös bataattiranskalaisia, jotka katosivat kuitenkin enimmäkseen vauvan suuhun. Siitä sitten jokainen lähti oman annoksen rakennuspuuhiin ja kipot tyhjenivät ihmeellisesti jutun soristessa.

paleo taco