Vähähiilihydraattiset sitruunaenergiapallot


Ravintoasiat, Reseptit / torstai, helmikuu 28th, 2019

Viime syksynä tutkiskelin vähähiilihydraattisia välipaloja, koska halusin korvata hedelmät jollain muulla välipalalla. Törmäsin niin sanottuihin energiapalloihin. Näissä palloissa hiilihydraatit eivät ole dominoivassa roolissa, vaan rasva. Niinpä nämä sopivat hyvin vaikka ketogeneettista ruokavaliota noudattavalle. Oli miten oli, ne olivat ihania ja raikkaita sitruunaisen makunsa takia. Ihastuin.

Nämä energiapallot eivät välttämättä läpäiset tarkkaa paleolinssiä, koska olen käyttänyt tässä reseptissä maapähkinävoita. Maapähkinä ei ole pähkinä, vaan itse asiassa hernekasvi, joka nähdään tiukan paleokäsitteen mukaan raaka-aineeksi, joka ei sovi kivikautista ruokavaliota noudattavalle. Sen voi toki vaihtaa mantelivoihin, mutta pidän maapähkinävoin miedommasta, tai joustavammasta mausta, joka kestää sitruunan happoisuuden. En tällä kertaa jaksanut itse valmistaa mantelivoita, joten päädyin maku- ja aikasyistä ostamaan kaupan maapähkinävoita.

Energiapallot (n. 10 kpl)

2 dl pähkinävoita (manteli tai maapähkinä)

2 dl kookoshiutaleita

0,5-1 rkl steviaa

1 sitruunan kuori raastettuna

0,5 sitruunan mehu

2 tl unikonsiemeniä

kookosjauhoja tai steviaa pinnalle

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Maista (ja lisää tarvittaessa haluamaasi ainesosaa). Pyörittele massa noin kymmeneksi palloksi. Pyörittele pallot kookosjauhossa. Laita pakkaseen kovettumaan. Nostele esille yksitellen. Nauti.

energiapallot

Näihin jää hieman koukkuun, mutta niiden rasvaisen koostumuksen takia, niitä ei (onneksi) pysty syömään turhan montaa.